Hoe lever je de beste scriptie in?

Bij het inleveren van je scriptie is het belangrijk dat je let op een aantal zaken. Ondanks dat de inhoud uiteraard het belangrijkste is, telt ook de uitstraling van de scriptie mee. Denk hierbij aan de kwaliteit van het printen, maar ook de manier van inbinden heeft hier invloed op. Als het tijd is om je scriptie in te leveren dan is het belangrijk om hier goed voor te zorgen. Door hier aandacht aan te besteden, zorg je ervoor dat je werk zo goed mogelijk in de markt wordt gezet. Wij vertellen je hoe.

1. Let op de kwaliteit van het printen

De kwaliteit van het printwerk heeft een grote invloed op de eerste indruk van een docent of beoordelaar. Een eerste indruk kan je maar 1 keer maken, dus je doet er verstandig aan om deze goed te laten zijn. De kwaliteit van het papier kan hier al een grote invloed op hebben. Ga bij het scriptie printen dan ook niet besparen op een paar euro’s. Maar ook de rest heeft hier invloed op. Denk aan de diepte van de kleuren, maar ook simpele afwerkingen zoals een transparante voor- en of achterkant. 

 

2. Verschillende bindmethodes

Een scriptie is vaak net even wat meer dan een rapport of een werkstuk. Je kunt dit dan ook niet op een mooie manier in een mapje krijgen. Je zult daarom op zoek moeten naar een andere bindmethode. Je hebt hiervoor meerdere keuzes, maar de meest voorkomende zijn toch wel het lijmen, nieten (vooral voor kleinere) en het inbinden met een ringband. Lijmen heeft meer het boek effect, terwijl een ringband een professioneel uiterlijk geeft en bovendien ook fijn te lezen is. Hiermee kun je namelijk eenvoudig de bladzijden omslaan, in tegenstelling tot een gelijmde rug zoals je dat met boeken hebt.

3. Inspirerende visuals

Als jouw scriptie er van de buitenkant tip top uitziet, is het zaak dat jij deze lijn doortrekt naar de inhoud van jouw scriptie. Kies in plaats van simpele afbeelding daarom voor inspirerende visuals. Niet zo handig met het maken van visuals? Online zijn er genoeg sites zoals Fiverr waar je voor een kleine prijs unieke visuals kan laten maken. Het kost een klein beetje, maar het gaan ten slotte om je studie.